Mandelspån 250g
Mandelflarn, precis som hela mandlar, är rika på näringsämnen. De innehåller vitaminer, mineraler, protein och fiber, vilket ger dem hälsofrämjande egenskaper. De har ett högt innehåll av hälsosamma omättade fetter. Omättade fetter är en nödvändig del av en hälsosam kost. Det anses att regelbundet intag av dem kan sänka den totala kolesterolnivån. Mandlar är rika på vitamin E, en känd antioxidant, ett ämne som stoppar oxidationsprocesser, vilket i sin tur öppnar blodkärlen och motverkar hjärtsjukdomar samt bromsar cellernas åldrande. Det anses att mandlar bidrar till att upprätthålla friska ben genom att de innehåller: kalcium, magnesium, mangan, koppar, vitamin K, protein och zink. Dessutom innehåller mandlar: B-vitaminer, fiber och fosfor. <strong>Innehåll:</strong> mandlar <strong>Näringsvärde per 100g</strong> Energi 2489kJ/602kcal - 30% RDI* Fett 50,6g - 72% varav mättade fettsyror 3,9g - 20% Kolhydrater 9,5g - 4% varav sockerarter 5g - 6% Bi